19. April 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


Udvalgte nyheder fra den seneste periode inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder:
Husk indberetning af efteruddannelse.

Advokaten 10.

Persondataforordningen – hvad betyder den for advokatvirksomheder?

Afgørelser:
Højesteret: der var udsigt til, at sagen i landsretten ville få et andet udfald end i byrettens dom, hvorfor der ikke kunne ske afvisning med henvisning til retsplejelovens § 368 a.

Højesteret: Bank havde ikke tiltrådt sit virksomhedspant, og virksomhedspantet omfattede flyreservedele, som ikke var kompatible med et fly ejet af det selskab, der ejede reservedelene.

Højesteret: Tavshedspligten blev ophævet for tre personer, der var ansat i Finanstilsynet i 2005-2008, således at de skulle afgive forklaring om tilsynet med Roskilde Bank i denne periode.

Højesteret: Om forholdet mellem EU-retten og den dagældende § 2 a, stk. 3, i funktionærloven i en tvist mellem en arbejdstager og en privat arbejdsgiver om ret til fratrædelsesgodtgørelse.

Dom i konkurrenceretlig sag kunne ikke ankes til Højesteret.

Højesteret: En sags økonomiske værdi i relation til kærebegrænsningsreglen i retsplejelovens § 584, stk. 2.

Højesteret: Der forelå ikke en gyldig tredjemandsbestemmelse om særeje, og arvestatuttet kunne heller ikke føre til, at ejendommene var særeje.

Højesteret: En boligforening havde ikke længere retlig interesse i et kæremål, da lejeren i en anden sag allerede var blevet sat ud af det lejede.

Højesteret: En auktionsrekvirent, der ikke fik andel i buddet på 1. auktion, var ikke berettiget til at få sine auktionsomkostninger dækket.

Højesteret: Der var ikke grundlag for at fastslå, at afgørende hensyn talte mod beskikkelse af den samme advokat som bisidder for flere personer, der skulle afhøres af en undersøgelseskommission.

Højesteret: En kæresag blev afvist, da kære var iværksat én dag for sent, og da der ikke var grundlag for at se bort fra fristoverskridelsen.

Højesteret: Skadelidte, der var sindssyg, forsøgte at begå selvmord ved at køre ind i en modkørende lastbil. Retten til erstatning for personskade bortfaldt som følge af forsætlig medvirken.

Højesteret: Designer, der havde overdraget et varemærke, som bestod af hendes navn, kunne ikke fremover anvende navnet som kendetegn eller del af et kendetegn i tilknytning til varegrupper, som varemærket blev anvendt for af det selskab, der havde købt varemærket.

Østre Landsret: Kendelse i forbudssagen mod JP/Politikens Hus A/S vedr. PET-bogen.

Sø- og Handelsretten: Sagsøgtes sæbedispenser af mærket NOVA fandtes efter en samlet vurdering ikke at udgøre en krænkelse af sagsøgers ophavsrettigheder til sæbedispenseren Vipp 9.

Advokatnævnet: Advokat idømmes 20.000 kr i bøde for ikke dagligt at have ført bogholderi, ikke dagligt at have sikret, at der var overensstemmelse mellem klienttilsvaret og det samlede indestående på klientbankkontiene, samt ikke mindst én gang hver måned at have afstemt summen af de enkelte mellemværender med det samlede klienttilsvar og gemt dokumentation herfor.

Seneste afgørelser fra Advokatnævnet.

Udgivelser:
Forbrugerretten II - Den civilretlige forbrugerbeskyttelse af Sonny Kristoffersen
Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli