28. Marts 2024
    Kontakt:
     

    Procedureadvokater 

    Vesterbrogade 32

    1620 København V


    Tlf.:  +45 33 43 70 00

    Fax: +45 33 43 70 01
    E-mail: forening@danskeadvokater.dk

Nyheder - civilproces


Udvalgte nyheder fra den seneste periode inden for civilproces udarbejdet af Procedureadvokater i samarbejde med advokat Mette Højberg.

Nyheder:

Advokatsamfundets Nyhedsbrev 10

Valg af brugerrettigheder på Minretssag.dk

Reelle ejere – sådan opgøres indirekte ejerskab

Afgørelser:

Højesteret: Arbejdsgiver havde ikke handlet ansvarspådragende, og A var derfor ikke berettiget til godtgørelse for svie og smerte som følge af en arbejdsmæssig belastning med merarbejde af betydeligt omfang.

Højesteret: Lejemål i ejendomme med både beboelses- og erhvervslejemål kunne anvendes som sammenligningslejemål ved vurdering af lejens størrelse for et beboelseslejemål i en mindre ejendom.

Højesteret: Spørgsmål om hvor mange lejeres deposita og forudbetalt leje, der skulle medtages i størstebeløbet på en tvangsauktion.

Højesteret: Handel med motorcykel med falsk stelnummer kunne ophæves, selv om den absolutte reklamationsfrist på to år var udløbet.

Østre Landsret: Frifindende dom i en sag mod blandt andre to bankfolk, der var tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed.

Østre Landsret: Dom om kursfastsættelse for virksomhedsobligationer under finanskrisen.

Sø- og Handelsretten: Fragtførere var ansvarlige for tyveri af gods under transport. Den mellemkontraherende fragtfører blev frifundet for sagsøgerens krav. 

Sø- og Handelsretten: Retten fandt det godtgjort, at et konkursbo havde indgået aftale om overdragelse af bl.a. et anlæg, og at aftalen også omfattede en række licenser, som boet tidligere havde solgt til anden side.

Sø- og Handelsretten: Deutsche Bank AGs omtvistede tilgodehavende, et Fair Value Make-Whole Amount i henhold til en obligation, mod Amagerbanken u/konkurs udgjorde renter efter konkursdekretets afsigelse og havde status som efterstillet krav efter konkurslovens § 98.

Sø- og Handelsretten: Gengivelse af ophavsretligt beskyttet brugskunst på emballage mv. uden ophavsmandens samtykke udgjorde krænkelse af ophavsret og god markedsføringsskik. Frifindelse af adciteret fotograf.

Sø- og Handelsretten: Adgangen til at påtale krænkelse ved uberettiget anvendelse af ”Christiania cykler” fortabt ved passivitet. Forbud og påbud nedlagt for så vidt angår anvendelsen af ”Christiania Bikes”.

Sø- og Handelsretten: Erstatning på 13 mio. kr. for midlertidigt forbud på grundlag af en rettighed, som viste sig ikke at bestå.

Advokatnævnet: Advokat pålagt bøde på 40.000 kr. for ikke at have overholdt en skødefrist i en ejendomshandel, for ikke at have besvaret henvendelser, herunder fra medvirkende ejendomsmægler, og fordi advokaten tidligere er pålagt sanktioner for tilsidesættelse af god advokatskik.

Advokatnævnet: Advokat pålagt bøde på 20.000 kr. for at have påtaget sig en klients landsretssag uden at have møderet for landsretten, for ikke at have orienteret klienten behørigt om sagen, for ikke at have besvaret klientens henvendelser, for ikke at have indhentet og fremlagt den relevante dokumentation for retten og for ikke at udlevere kopi af sagens akter.




Sidste nyt

   
Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2023 uddelt til Anders Villads Nielsen, der har skrevet speciale om ankebegrænsningsregler s

Foreningen af Procedureadvokaters specialepris blev i 2022 uddelt til Victoria, der har skrevet speciale om beskyttelsen af forretningshemmelighed
Der blev den 6. maj 2021 afholdt generalforsamling i Foreningen af Procedureadvokater. Generalforsamlingen blev som følge af Covid 19 afholdt skriftli